Over Ons

A. Nieuwesteeg Boomkwekerij kweekt een uitgebreid sortiment aan heesters. Soorten die exclusief zijn en van zeer goede kwaliteit, waaronder Cytisus en Viburnum tinus in soorten.

Armand Nieuwesteeg heeft in 2009 het bedrijf overgenomen van zijn vader Aad Nieuwesteeg.
Het kwalitatief mooie assortiment aan heesters dat er momenteel gekweekt wordt is het resultaat van vele generaties Nieuwestegen met het kweken in het bloed.

overons-2

Een kort kijkje in de geschiedenis…

Aan de Lansing in Boskoop is overgrootopa Bas Nieuwesteeg zijn kwekerij begonnen, uiteraard met kweek in de volle grond.
Dit bedrijf is destijds overgenomen door zijn drie zoons en zij voegden hier de export naar Engeland en Duitsland aan toe.
Op dat moment hadden zij nog voornamelijk Rododendron, Azalea, Clematis, Ilex en Blauwe spar in het assortiment.

Bas Nieuwesteeg’s kleinzoon Aad Nieuwesteeg werkte als kind al bij zijn vader op de kwekerij en na het overlijden van zijn vader heeft hij in 1972 land aangekocht aan de Wijkdijk in Boskoop om hier zijn eigen kwekerij in de volle grond te beginnen: een lap grond, een loods en een start met ‘winterstek’, oftewel heesters als Cornus, Philadelphus, Forsythia, Ribes en Weigelia. Na verloop van tijd ging hij over op ‘zomerstek’, waaronder Cytisus, Magnolia, Cheanomelis.

Begin jaren ’90 is de kwekerij in gedeelte in potcultuur genomen. In 1995 is er een stuk land bijgekocht waarop direct een kas voor potcultuur werd gebouwd.

overons-3

Aad’s zoons Remko en Armand hebben beide een flink aantal jaren ervaring opgedaan op de kwekerij waarna Armand de kwekerij van zijn vader heeft voortgezet.
Samen met de ervaren werknemers wordt er vol passie en expertise gewerkt aan het kweekproces.