Over ons

Even kennismaken


A.Nieuwesteeg Boomkwekerij kweekt met passie aan een uitgebreid sortiment sierheesters. Wij mijden geen ‘lastige’ soorten maar zien dit als uitdaging. Gespecialiseerd in Chaenomelis, Choisya, Cytisus, Magnolia, Viburnum en nog veel meer!

Nieuwsgierig naar ons assortiment? Klik hier!

Armand heeft in 2009 het bedrijf overgenomen van zijn vader Aad Nieuwesteeg. Het kwalitatief mooie assortiment aan heesters dat nu gekweekt wordt is het resultaat van vele generaties kwekersbloed.


Een kort kijkje in de geschiedenis

Aan de Lansing in Boskoop is overgrootopa zijn kwekerij begonnen, uiteraard kweek in de volle grond. Dit bedrijf is destijds overgenomen door zijn drie zoons en zij voegen hier export naar Engeland en Duitsland aan toe.

Rododendron, Azalea, Clematis, Ilex en Blauwe spar zijn de mooie producten welke zij voornamelijk in het assortiment hebben. Aad Nieuwesteeg werkte als kind bij zijn vader op de kwekerij aan de Lansing.

Na het overlijden van zijn vader heeft hij in 1972 land aangekocht aan de Wijkdijk in Boskoop en is hier zijn eigen kwekerij in de volle grond begonnen.

Een lap grond, een loods en een start met ‘winterstek’, heesters als Cornus, Philadelphus, Forsythia, Ribes en Weigelia. Na verloop van tijd ging hij over op ‘zomerstek’, Cytisus, Magnolia, Cheanomelis.

Begin jaren ’90 is de kwekerij in gedeelte in cultuur genomen. In 1995 is er een stuk land bijgekocht waarop direct een kas wordt gebouwd en voor potcultuur is gekozen.

De zoons Remko en Armand hebben beide een aantal jaar ervaring opgedaan op de kwekerij waarna Armand de kwekerij heeft voortgezet.

Samen met de ervaren werknemers wordt er vol passie en expertise gewerkt aan het kweekproces.